Overslaan en naar de inhoud gaan

Maatjes Monique en mevrouw Janssen aan het woord

Monique zet zich in voor de Vrijwillige Thuiszorg Carinova  

“Dit maakt jezelf ook een gelukkig mens”  

“Daar moet je er 100 van hebben. Ik heb ontzettend geboft met Monique. We kunnen het goed met elkaar vinden.” Mevrouw Janssen krijgt wekelijks vrijwilligster Monique over de vloer. Ze wandelen samen. Zitten bij Drostenkamp op het bankje in het zonnetje en drinken daarna samen een kop koffie of thee. Wanneer het weer minder mooi is, spelen ze een potje Scrabble. “Ik kijk er naar uit als ze komt. Het is een zeer fijne afleiding”, aldus mevrouw Janssen.

Fijn om te delen 
Mevrouw Janssen woont zelfstandig, maar heeft een heel klein netwerk. Ze heeft een zeer slecht zicht, maar een goed gehoor. Ze is afhankelijk van een rollator en kan alleen geen wandeling meer maken. Ze is daardoor veel binnen in huis. “Monique is mijn oog”, lacht mevrouw Janssen.  

“We hebben lol samen”, vult Monique aan. “Ik vind het fijn dat ik iemand een plezier kan doen. Een stukje gezelligheid geven en terug krijgen. Ik krijg er vooral heel veel energie van.  

“Ik doe haar er een heel groot plezier mee zegt Monique. Mevrouw Janssen waardeert het zeker. Op mijn verjaardag verraste ze mij met een van Haasteren puzzel. Ze zei daarbij: “Je verdient het dubbel en dwars!” 

Gelukkig mens 
Monique wil iedereen aanraden om vrijwilligerswerk te doen. “Als iemand in de week tijd over heeft, kun je dit zo gemakkelijk doen. Je doet er een ander zoveel plezier mee, maatje zijn  maakt jezelf ook een gelukkig mens!” 

Monique is één van de vrijwilligers/maatjes van de Vrijwillige Thuiszorg van Carinova. Maar wie zijn dit nu precies? De zorgvrager kan de oude dame zijn bij u in de straat, die graag eens met iemand een kop koffie drinkt of een boodschap doet. Het kan ook een gezin zijn, waar de meeste zorg en aandacht uitgaat naar een gezinslid met een chronische ziekte of een geestelijke of lichamelijke beperking. Een vrijwilliger kan het verschil maken. Vrijwilligers zetten zich in voor zorgvragers die om welke reden dan ook ondersteuning nodig hebben en dit niet in het eigen netwerk kunnen oplossen.  Er zijn tal van situaties waar een vrijwilliger een beetje zon in het leven van de medemens brengt.