Overslaan en naar de inhoud gaan

Vriendendiensten Deventer

Onze (Vrienden)diensten zijn bedoeld voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die zelfstandig of beschermd wonen in de gemeente Deventer, Olst-Wijhe, Raalte of Voorst. Je kunt bij ons terecht voor onafhankelijke informatie en advies, (praktische) ondersteuning, sociale contacten en activiteiten (maatjesactiviteiten, creatieve en ‘herstelgerelateerde' activiteiten, inloop e.d.).Al onze diensten zijn kosteloos en er is geen indicatie nodig (dus ook geen eigen bijdrage).

 Wij organiseren verschillende vormen van (maatjes)contact tussen vrijwilligers en ‘deelnemers’:

  • 1-op-1-maatjes: als deelnemer word je in contact met een vrijwilliger gebracht. Jullie spreken eens per week of per twee weken af om iets te gaan ondernemen zoals wandelen, fietsen of koffie drinken. Belangrijk is dat het contact gelijkwaardig en prettig voor beide partijen is. 
  • Groepsmaatjes: als deelnemer onderneem je eens per maand een vaste activiteit binnen een vaste groep, met ondersteuning van een vaste vrijwilliger. Voorbeelden van activiteiten binnen de groepsmaatjes zijn: samen bowlen, samen eten, naar de film gaan, wandelen, fietsen ed. 
  • Vriendencafés: deze avonden worden regelmatig georganiseerd, zowel in Deventer, Olst-Wijhe als Raalte. De Vriendencafes staan in het teken van elkaar ontmoeten en zijn bedoeld voor alle deelnemers en vrijwilligers/stagiaires.

Al onze activiteiten worden mogelijk gemaakt dankzij de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers en stagiaires.

Logo Vriendendiensten Deventer
Contactpersoon
Almera Dacic
Coördinator maatjesactiviteiten
maatjes@vriendendienstendeventer.nl
0570 - 640909
Wanneer bereikbaar
maandag t/m donderdag tussen 8.30 uur t/m 17.00 uur
Contactgegevens organisatie
Lange Zandstraat 15
Postcode / plaats
7412 CD Deventer
Onkostenvergoeding

Alle vrijwilligers zijn WA verzekerd. Voor ieder maatjes-koppel is er een budget van 50 euro om vrij te besteden aan activiteiten. Bij overige kosten betaalt ieder zijn eigen deel. Er is km-vergoeding mogelijk.  

Vrijwilligerscontract
Ja