Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanwege de verscherpte Corona maatregelen is het Maatjespunt Raalte voorlopig gesloten.

Wij zijn wel via de mail bereikbaar:

info@maatjespuntraalte.nl

Iedereen kan maatje worden

Maatjes zijn er in alle soorten. Er zijn Maatjes die langskomen, Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachen of Maatjes die meegaan naar moeilijke dingen. Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, schuldhulpmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes. En nog veel meer Maatjes. Dus als je iets wil doen voor een ander, kun je Maatje worden.

Maatje worden

“Een luisterend oor bieden is een klein gebaar, maar heeft zoveel effect.”

- Anna de Wit,  2 uur per week maatje van een 87 jarige mevrouw.  

Bekijk ervaringen

Laatste maatjes vacatures

Fiets/wandel maatje gezocht voor een vrouw van 34 jaar
Activiteiten & Begeleiding

Het gaat om een vrouw van 34 jaar, zij wil graag wandelen en fietsen met een vrouw van haar leeftijd. Het gaat om ongeveer 1 uur in de week, op maandagochtend of -middag.

Maatje voor een cliënt met een beperking om te vergezellen naar ziekenhuisbezoeken
Activiteiten & Begeleiding

Voor een van onze cliënten van woonvorm De Braak zijn wij op zoek naar een maatje. Onze cliënt heeft een verstandelijke beperking en moet regelmatig naar het ziekenhuis. Daarom zou het fijn zijn als een maatje haar daarin kan vergezellen, en ook een samenvatting kan geven van het bericht vanuit het ziekenhuis. Enige medische achtergrond is een pré.

MeeDoeners gezocht voor hulp op de tablet!
Activiteiten & Begeleiding | Computer maatje | Samen & Ontmoeten

Bij het project Dag!enDoen! krijgen deelnemende ouderen op een tablet dagelijks een activiteitenoverzicht in een duidelijk schema te zien. De activiteiten worden aangeboden door veel organisaties in Raalte. Zo kunnen ouderen in één oogopslag zien wat er die dag te doen is en met een druk op de knop kunnen zij zich aanmelden voor de gewenste activiteit en het vervoer.

Gezocht: maatje om mee te wandelen, uitstapjes te maken en goed gesprek mee te hebben.
Activiteiten & Begeleiding

V. (57 jr). is op zoek naar gezelschap en om samen activiteiten mee te ondernemen. Door corona zijn haar contacten en dagelijkse bezigheden stil komen te liggen, waardoor ze gezelschap en activiteiten ondernemen mist.

V. is een rustig persoon. Ze houdt van een goed gesprek, is geinteresseerd in het dagelijkse nieuws, houdt van buiten zijn, wandelen, tuinieren en is creatief. V. staat ook open voor uitstapjes maken naar bijv. musea of kasteelbezoek.

Ze is op zoek naar een vrouwelijke vrijwilligster.

V. woont in Mariemheem. 

Gezelschap voor activiteiten
Activiteiten & Begeleiding | Samen & Ontmoeten

Een meneer van 39 jaar oud met een licht/matig verstandelijke beperking zoekt mensen voor gezellige activiteiten, zoals het gaan naar ontmoetingsavonden.

Zijn verdere hobby's zijn ook: wekelijks via legale zender piratenmuziek draaien, af en toe uitgaan, terrasje pakken of een keer naar een Hollandse avond.

Hij werkt overdag in het groen bij de gemeente. En probeert 2 keer per week naar de sportschool te gaan.

Een maatje gezocht voor een bewoonster van Swaenewoerd
Samen & Ontmoeten

Mw. zou het erg fijn vinden om een maatje te hebben om wat leuks mee te doen.

Dit kan van alles zijn, maar gaat altijd in overleg met mw. en haar maatje.

We zoeken iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat en een uitdaging niet uit de weg gaat.

Heb je zin in een uitdaging, neem dan contact op, we gaan dan kijken of jullie bij elkaar passen!

Oudere vrouw en meisje breien
vacatures maatjespunt

Je wilt wat meer weten over het Maatjeswerk. Wellicht ken je ook Maatjes in jouw omgeving. Wil je graag verder ontdekken of Maatjeswerk ook iets voor jou kan zijn.…

twee mensen kletsen
Vacature aanmelden

Wil je graag als organisatie meer informatie over het Maatjespunt, neem dan contact op met ons.  Heb je Maatjes nodig voor je organisatie?. Hier kun je een…

Wij zijn maatjes

Vandaag hebben Eline en Christiaan uitleg gegeven over de waarde van Maatjespunt. En de betekenis die het voor ze heeft. 

Anna de Wit vertelt dat zij via Carinova buddy is. In dit interview hoor je wat ze de afgelopen periode ondernomen hebben.

Graag nodigen we je uit om ook een filmpje te maken van het Maatjeswerk dat je doet. Hiervoor is deze plaats gereserveerd.